Η φωνή του μαθητή...στο διαδίκτυο

Αυτή είναι η πρώτη ανάρτηση. Αφιέρωμα στο εφημεριδάκι του ΣΑΣΛ που είχε κυκλοφορήσει το 2013.

Τσάκισε τον φασισμό και το σύστημα που τον γεννά!

Η δράση μαθητών ενάντια στη φασιστική Χρυσή Αυγή πέρυσι και φέτος.

Αθλητικά Τουρνουά Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων

Σάββατο 22 Μαρτίου 2014

Αθλητικό Τουρνουά Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων Λάρισας





Πέρυσι τέτοιο περίπου καιρό το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Λάρισας αποφάσισε να διοργανώσει ένα τουρνουά ποδοσφαίρου . Με σύνθημα «Όχι σε όλα τα ναρκωτικά - Όχι στην εμπορευματοποίηση του αθλητισμού». Αμέσως πολλοί μαθητές ενημέρωσαν τους φίλους τους για το τουρνουά  για να φτιάξουν μια ομάδα και να δηλώσουν συμμετοχή. Με τα παιδιά έγινε μια κουβέντα σχετικά  με τον αθλητισμό και τα ναρκωτικά .Μέσα  από την συζήτηση  βγήκε το συμπέρασμα πως παρόλο που εμείς οι μαθητές δεν έχουμε πολύ χρόνο έχουμε ανάγκη τον αθλητισμό που σε αυτό το σύστημα είναι εμπόρευμα .Για τα ναρκωτικά κουβεντιάσαμε πως εμποδίζουν τον άνθρωπο να παλέψει και να αγωνιστεί για την ζωή του και πως αυτοί που μας θέλουν με σκυμμένο το κεφάλι έχουν συμφέροντα από αυτό.
Στην ανακοίνωση του το ΣΑΣΛ για την ολοκλήρωση του τουρνουά σημειώνει μεταξύ άλλων:
  • Ο αθλητισμός δεν είναι πολυτέλεια, δεν είναι εμπόρευμα, είναι ΔΙΚΑΙΩΜΑ. Διεκδικούμε δωρεάν άθληση για όλους, σε σύγχρονες εγκαταστάσεις με ευθύνη του κράτους.
  • Ο αθλητισμός είναι όπλο ενάντια στα ναρκωτικά, είναι ζωντανό μάθημα για μια αγωνιστική ζωή μακριά από τη μαστούρα και την ντόπα. Είναι μάθημα συλλογικότητας και άμιλλας κόντρα στη λογική «ο θάνατός σου, η ζωή μου».
  • Καλούμε με το ΣΑΣΛ να έρθει και να συμμετάσχει κάθε συμμαθητής μας που μοιράζεται τα ίδια προβλήματα με εμάς, που νιώθει την ανάγκη να εκφραστεί και μέσα από τον αθλητισμό.
  • Δίνουμε ηχηρό μήνυμα ελπίδας. Συνεχίζουμε! Μέσα από τις αθλητικές δραστηριότητες που θα συνεχίσουμε να διοργανώνουμε το επόμενο διάστημα, ανεξαρτήτως νικητή, θα κλωτσάμε την μπάλα και όχι τις ζωές μας που είναι στο χείλος του γκρεμού.